Trenér FC TVD Slavičín Petr Slončík: Neustále se točíme v bludném kruhu

 

Místo generálky netradičně odpočinek. Divizní fotbalisté Slavičína po posledních bojích o medailové příčky čeká především boj o klidný střed tabulky a vyhnutí se přímým záchranářským bojům.

„Situace a příprava nejsou ideální. Bohužel opět do všeho promluvily zranění. Neustále se točíme v bludném kruhu,“ mrzí kouče desátého celku skupiny E Petra Slončíka.

V generálce mělo TVD vyzvat Kroměříž. „Soupeř deset dnů před zápas odvolal. Část týmu tak šla o víkendu hrát za béčko,“ upřesnil Slončík s tím, že v pátek na poslední chvíli se ještě naskytla jedna možnost generálky. „Už by to ale bylo složité, časově náročné. Kluci tak budou více odpočatí,“ pousmál se kouč.

Do ideální přípravy v jeho očích bylo daleko. „Těch nemocí, zranění a absencí je mnoho. Oproti plánu jsme museli odvolat hned dva duely, ani tréninkový objem jsme nesplnili. Celá přestávka mezi mistráky je strašně dlouhá, pět měsíců,“ spočítal Slončík.

Malou výhodou je fakt, že tým nikdo neopustil, ale ani neposílil. „Popravdě jsme intenzivně sháněli kvalitní hráče do středu pole, střední obránce a útočníky. Nakonec vše zůstalo při starém. Každopádně v létě budeme muset dát sestavu dohromady,“ přiznává úspěšný trenér, jemuž na úvod budou scházet hned tři fotbalisté užšího výběru.

„Šumperk na rozjezd není zrovna jednoduchý soupeř, viděli jsme jejich zápasy. Amatérský fotbal je ale po nedobrovolné covidové přestávce ve stavu, kdy vyhrávat prohrávat může každý s každým. Počty hráčů a jejich zaujetí, vztah k fotbalu klesá,“ mrzí Slončíka, který za aspiranty na postup dál považuje Hranice a Vsetín. „Posílili, budou silní.,“ míní.

 

 

Zdroj: https://zlinsky.denik.cz/fotbal-divize/divizni-slavicin-bez-generalky-a-trech-opor-stale-se-toci-v-kruhu-20220323.html