Před vynucenou přestávkou jsme porazili Skaštice

/Slavičín/ Vítězstvím proti těžkému soupeři ze Skaštic se rozloučil náš A-tým před vynucenou pauzou. Všechny branky padly v první půli, kdy se nejprve trefil po rohu hlavou Vlastimil Juřica a následně zakončil pěknou akci svého týmu Ondra Školník. Díky výhře jsme přeskočili právě Skaštice a vyhoupli se tak do čela divize E.

FC TVD Slavičín

2:0 (2:0)

Branky: Juřica, Školník
Sestava FC TVD Slavičín
Jelínek – Škubník, Kocián, T. Švach, Mezírka – Horáček, Kalus, Školník – L. Šebák, Rožek, Juřica
Střídali: Salajka, Goňa

Pozápasový komentář

Do zápasu proti Skašticím nastupovali naši borci po týdenní pauze, kdy se nám odložil domácí zápas proti Hranicím. ,,Pauza je vždy nepříjemná, protože jakmile z toho byť na týden vypadnete, tak to jde poznat,“ vyjádřil se k odloženému zápasu trenér Petr Slončík.

S prvním poločasem byl trenér spokojený. ,,Nastoupili jsme dobře, hráli co jsme chtěli, měli tlak, hodně standardek a nebezpečné věci. Trochu jsme zjednodušili hru co se týče výstavby díky terénu. V 5. minutě se opět zranil navrátilec po zranění Vojta Kalus, takže jsme potom museli částečně pozměnit rozestavení. První branku jsme vstřelili po rohu a druhý po krásné kombinaci. Hosté měli největší šanci po rohovém kopu, kdy nastřelili břevno, jinak jsme jejich největší zbraň – rychlý přechod do útoku zvládli. Celkově si myslím, že první poločas jsme vyhráli zaslouženě.“

Do druhé půle jsme vstoupili dalším vynuceným střídáním, tentokrát musel z placu stoper Kocián kvůli výronu kotníku. ,,Museli jsme improvizovat. Nastoupil Martin Goňa, který den předtím po dlouhé pauze vinou zranění odehrál celý zápas za béčko, u něj šlo vidět, že toho měl plné zuby, ale zvládl to velmi dobře. Museli jsme šáhnout do obrany, což není nikdy příjemné. Více jsme couvli, hráli více z bloku, čímž se nám otvíral prostor pro brejky. Je škoda, že jsme nedokázali potrestat soupeře, protože šance jsme měli. Kromě jedné situace, kdy mohl Konečník snížit na 2:1, jsme Skaštice k ničemu nepustili a co se týče defenzivy jsme to odehráli slušně,“ zhodnotil spokojeně druhou půlku trenér Slončík.

V zápase se objevil po dlouhé době od začátku slavičínský odchovanec Lukáš Šebák. ,,Jeho výkon byl slušný, Lukáš je fotbalista. Prošel si teď určitým obdobím, kdy byl chvíli pryč, nevěděl, co dál a nakonec zůstal u nás. V tréninku měl velmi dobré věci a hlavně v zápasech za B-tým předváděl výborné výkony, čímž si řekl o nominaci do základu v áčku a jsem rád, že to zvládl,“ řekl na adresu mladého fotbalisty trenér.

Díky opatřením je opět pozastavena soutěž. Jak plánuje trenér přečkat tohle období? ,,Do 3. listopadu je zákaz trénování v klasickém počtu a hraní veškerých soutěží. Tento týden mají kluci individuální tréninky i vzhledem k nepřízni počasí, kdy celý týden prší. Od příštího týdne nastoupíme do skupinových tréninků. Jsem přesvědčený, že soutěž se už hrát nebude a zápasy budou přesunuty na jaro, de facto hozené do zimní přípravy.“ Ten plánuje zařadit i přípravné zápasy po rozvolnění opatření. ,,Pokud se to uvolní, určitě chceme hrát přátelské zápasy a myslím, že i ostatní týmy tak budou uvažovat. Ty výpadky z letošního jara byli na hráčích hodně znát, takže pokud by nám to umožnila legislativa, budeme hrát.“

Fotogalerie