Rezerva si poradila v těžkém duelu s Lidečkem

/UT Hrádek/ Naše rezerva hostila v sobotním odpoledni mladý tým z Lidečka. Naši hráči ukázalý příkladný charakter, kdy ve druhém poločase prohrávali, ale ukázali pěkný obrat. Vítěznou branku vstřelil chvíli před koncem Alois Fojtík.

FC TVD Slavičín

3:2 (1:1)

Branky: B. Fojtík, Miklas, A. Fojtík
Sestava: Kuja – Dobiáš, B. Fojtík, O. Šebák, Salajka – L. Šebák, A. Fojtík, M. Švach, Blažek, Bartoš – Ondruš
Střídali: Fojtů, Šmotek, Miklas, Janků, J.  Častulík

Zápasový komentář

Od počátku utkání se slavičínští snažili diktovat hru, ale aktivní hosté je do ničeho nepouštěli a naopak to byli oni, kdo se ujal vedení, když se ve 12. minutě v pokutovém území dobře orientoval hostující Filák a poslal hosty do vedení 0:1. Naši kluci ale odpověděli hned v 16. minutě přesnou hlavičkou Bronislava Fojtíka a bylo srovnáno na 1:1. Pak jsme postupně nabývali na síle a několikrát ohrozili branku hostí, ale bohužel jsme nebyli přesní. Hosté několikrát zahrozili nebezpečnými protiútoky a především Gargulák na hrotu útoku nám dělal značné problémy.

V poločase jsme provedli několik změn a do druhé půle vstoupili s velkým odhodláním zvítězit, ale hned v 50. minutě nás zaskočil výborný Gargulák, který využil zaváhání obrany a hlavou přehodil vyběhnutého brankáře Kuju a poslal hosty opět do vedení na 1:2. My byli zaskočeni a chvíli trvalo než jsme se vzpamatovali. Hosté dobře běhali, a tak jsme se jen stěží dostávali do šancí. Až v 75. minutě po akci Lukáše Šebáka přesnou střelou z hranice pokutového území vyrovnal Ondřej Miklas na 2:2. Kluci se snažili o dosažení vítězství a jejich aktivita byla odměněna v 83. minutě, kdy opět po centru Lukáše Šebáka vstřelil vítěznou branku na 3:2 Alois Fojtík.

Pozápasový komentář

,,Na poměry této soutěže velmi mladý tým Lidečka se u nás prezentoval velmi aktivním fotbalem a musím říct, že mě překvapil. Naši hráči ale projevili tentokrát velkou chuť po výhře a to bylo v závěru utkání rozhodující. Zvláštností utkání z našeho pohledu bylo vystřídání celé obranné čtveřice, což za svou kariéru nepamatuji. Velký dík klukům za to, že utkání i přes nepříznivý vývoj nezabalili, bojovali až do konce a získali tak cenné tři body,“ pochválil své svěřence trenér Jiří Váňa.