Dorost v Hluku: Divoká přestřelka vyzněla lépe pro domácí


/Hluk/ S cílem pokračovat na vítězné vlně odjížděli naši dorostenci k nepříjemnému soupeři Spartak Hluk, který svá domácí utkání z důvodu rekonstrukce hřiště hraje v sousední obci Ostrožská Lhota.

6:4 (2:2)

FC TVD Slavičín
Branky: Fojtů, Švadleňák, Janků, Staněk
Sestava FC TVD Slavičín
Hyžík – Miklas, Bařinka, Dobiáš, Janků – Hamalčík, Melichařík, Šoman, Švadleňák, Staněk – Fojtů
Střídali: Bor, Šenovský

Zápasový komentář

Bohužel opět jsme prospali úvodní minuty zápasu a po dvaceti minutách to bylo 2:0 pro domácí. Naši hráči na tento nepříjemný průběh utkání nemohli dlouho najít recept, z bídy nás vysvobodil až závěr první půle, kdy se nejprve po nedorozumění obránců dostal k zakončení Fojtů a snížil na 1:2. Za necelé dvě minuty se po dobré kombinaci a milimetrové nahrávce v podání Hamalčíka dostal k zakončení Švadleňák a dal tak poločasovou podobu 2:2.

Druhá půle začala opět lépe pro domácí, kdy se prohnal naší obranou útočící hráč domácích a zvýšil na 3:2 pro Hluk. I na toto jsme ještě dokázali reagovat a zaslouženého srovnání se nám dostalo po standardní situaci ze 70. minuty, kdy rozehrávající Staněk posadil míč na hlavu Petra Janků a ten neomylně uklidil míč za záda domácího brankáře 3:3. Bohužel osudový se pro nás stal okamžik z 73. respektive 74. minuty. Nejprve jsme zahrávali rohový kop, soupeř se však dostal do brejkové situace a propálil vše co mu stálo v cestě 4:3. Za další minutu a špatném vyběhnutí brankáře Hyžíka se odražený míč dostal na kopačky domácího hráče a jeho střela z 30 metrové vzdálenosti zapadla přímo pod břevno naší opuštěné svatyně 5:3. Tento okamžik nám vzal vítr z plachet a nic na tom nemění ani kontaktní gól z poslední minuty, kdy se prosadil po další přesné nahrávce Hamalčíka Staněk a snížil tak na rozdíl jediné branky 5:4. Hostující hráči ve snaze vidiny vyrovnání vrhají vše do útoku, soupeř toho však využil a dává tak po dalším brejku konečnou podobu zápasu 6:4.

Pozápasový komentář

,,Co na to říct. Vždy, když jsme se dostali na kontakt nebo vyrovnali, uteklo sotva pár minut a domácí opět odskočili o branku. Když jsme vyrovnali 15 minut před koncem na 3:3, tak bych nepředpokládal, že padnou ještě další čtyři branky. Ale i takový je fotbal, bohužel domácí byli po vítězství hladovější a každopádně nás přehráli v bojovnosti, důrazu a produktivitě. Hráli jednodušší fotbal, my moc upracovaný,“ uzavřel své hodnocení asistent trenéra Michal Švach.