Béčko si odvezlo z horké půdy Veselé všechny body

/Veselá/ Ve druhém jarním mistrovském utkání jsme zajížděli na horkou půdu sousedního týmu v tabulce do Veselé. Opět jsme nemohli počítat s hráči „áčka“, které hrálo ve stejný čas, ale tým jsme mohli doplnit dorostenci, kteří sehráli své utkání v sobotu.

1:4 (0:2)

FC TVD Slavičín
Branky: 2xŽáček, Bartoš, Švach. M. ml
Sestava FC TVD Slavičín
Marcaník – Fojtů M., Fojtík , Bureš, Both – Bartoš, Švach M. st., Švach M. ml., Sochora, Kalík – Žáček
Střídali: Pekárek, Šebák O., Zámečník L., Šebák L., Zámečník L. II

Zápasový komentář

Utkání se pro nás zpočátku nevyvíjelo moc dobře, jelikož domácí Veselá nastoupila velmi zostra a hned v úvodu několikrát zahrozila nebezpečnými útoky režírovanými výborným Dujkou. My jsme se jen bránili a jen díky výborně chytajícímu Marcaníkovi a střelecké smůle domácích zůstával stav bez branek. Hra se postupně začala vyrovnávat a ve 30.minutě se nám podařilo Žáčkem dostat do vedení. Domácí znejistěli a my jsme postupně mohli převzít iniciativu. Navíc se nám mladým Michalem Švachem podařilo těsně před půlí vstřelit 2. gól, a to soupeře zlomilo.

Do druhé půle jsme nastoupili se snahou o útočnou hru, což nám navíc umožnilo ofenzivní pojetí domácích a tak jsme hned ve 48. min. šli do 3brankového vedení po úniku Bartoše a v 56.minutě přidal svou 2.branku Žáček a zvýšil tak na 4-0. Nicméně domácí byli stále velmi aktivní, snížili na 1-4 a vytvořili si několik příležitostí, které však likvidovala naše obrana. V poklidném závěru jsme prostřídali mladé naděje, kteří v žádném případě nezklamali a dovedli jsme tak zápas do vítězství.

Pozápasový komentář

,,Věděli jsme, že utkání bude pro nás opět velmi těžké a to se potvrdilo především v úvodu utkání, kdy jsme měli i kus štěstí. Poctivou hrou jsme si však vytvořili šance, ve kterých jsme opět byli velmi produktivní a tak zaslouženě vezeme z Veselé 3 body. Všem klukům patří moc velký dík,“ spokojeně okomentoval utkání trenér Jiří Váňa.

Fotogalerie

Veselá – Slavičín ,,B“ – zdroj: Iveta Šůstková