Moje jedno z nejlepších utkání proti Brumovu, povídá Petr Švach

Petr Švach podzim 16

/Rozhovor/ Byl nepřehlédnutelný. Petr Švach opět ukázal, jak moc je důležitý pro slavičínskou hru. Hráči Brumova ho dokázali zastavit mnohdy jen za cenu faulů a i přesto Petr dokázal dát dvě branky a navrch přidat jednu asistenci. 

Jak se ti líbil zápas, který se odehrál před slušně zaplněnou kulisou?

Mně osobně se zápas líbil ze dvou důvodů. Zaprvé se mi vydařil a zadruhé v Brumově se nám hraje v posledních letech dobře. Navíc vždycky přijdou diváci a na to, že byla neděle odpoledne, tak 550 lidí je velmi slušná návštěva.

V zápase jsi byl stěžejní hráč Slavičína. Dá se říct, že ti ten zápas hodně sedl.

Joo, to je pravda. Měl jsem i radost, že mě Milan(pozn. trenér Otépka) postavil na kraj zálohy. Tam se mi hraje fakt dobře, možná i nejlíp. Na jaře jsme v Brumově vyhráli 2:0 a tam jsem měl taky strašně moc místa. Vše pramenilo z toho, že jsem tam měl mnoho prostoru, kde se dalo operovat až jsem z toho byl překvapený.

V zápase jsi vstřelil 2 branky a navrch si přidal asistenci. Zažil jsi už někdy lepší zápas proti Brumovu?

Já si myslím, že ne. Tohle bylo asi opravdu nejvydařenější utkání proti Brumovu. Nepamatuji si, že bych dal dva góly a ještě k tomu i nahrál na další. Tenhle patří k těm nejlepším!

Jak vnímáš, když na tebe domácí fanoušci pořvávají?

Výborná otázka, protože domácí diváci mě mají zafixovaného z dřívější doby jako velkého simulanta a nerváka. Bohužel pro ně žijí tady z této doby a teď si z toho absolutně nic nedělám. Lidi jdou na fotbal, mají právo si zařvat, ale tím to pro mě končí.

V zápase se rozdalo deset žlutých karet. Bylo to vyhrocené?

Neřekl bych, že se to nějak vyhrotilo. Byla tam spousta faulů, držení a za to jsou žluté karty, takže je rozhodčí dával správně. Když by to nechal hrát, mohlo to být i horší. Možná tam mohly být nějaké další karty, ale hlavní je, že nikdo nedostal červenou kartu. Byla by škoda, když by někdo musel stát, protože hráčů je na obou stranách málo. Žluté karty k tomu patří, to je fotbal.

Slavičínu se podařil vstup do sezóny. Věříš, že tak lze pokračovat?

Já věřím, že jo. Možná herně to není úplně ono, ale zase na druhou stranu, na to se nehraje. Máme 6 bodů. Zvládli jsme venkovní zápas a tak bychom chtěli pokračovat. Teď to chceme zvládnout doma, protože na naší domácí půdě by se neměly ztrácet body a snad je ani rozdávat nebudeme. (úsměv)